به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از گجت نیوز، با خروج آمریکا و روسیه از تفاهم نامه INF، دیگر دو کشور محدودیتی برای ساخت موشکهای زمین به زمین ندارند. موشک هایپرسونیک جدید ارتش آمریکا نیز از جمله تسلیحاتی است که تا پیش از این ساخت آن تخطی از تفاهم نامه محسوب میشد.
موشک جدید که LRHW نام دارد، ساخت کمپانی هوافضا، امنیتی و دفاعی آمریکایی لاکهید مارتین (Lockheed Martin) است که بزرگترین کمپانی دفاعی در دنیا محسوب میشود. LRHW یک موشک بالستیک دوربرد است که سرعت هایپرسونیک خواهد داشت. هایپرسونیک به پرتابهای گفته میشود که حداقل ۵ برابر سریعتر از صوت حرکت کند.
موشک هایپرسونیک جدید ارتش آمریکا علاوه بر سرعت بسیار بالا، به شدت چابک و مانورپذیر است. سرعت بالا در کنار مانور پذیری برای فرار از موشکهای پدافندی سبب میشود پدافند دشمن کمترین شانس را برای رویارویی با آن داشته باشد و موشک از سد پدافند پاد بالستیک آن عبور کند.
این موشک از پرتابگر متحرک که توسط یک کامیون کشیده میشود شلیک میشود. چنین قابلیتی سبب میشود موشک پیوسته در حال حرکت باشد و نتوان محل پرتاب آن را شناسایی کرد. همچنین در صورت نیاز، سریعا خود را به محل پرتاب رسانده و موشک را شلیک کند. ضمن اینکه انتقال آن با هواپیما نیز آسانتر است.
نکته دیگر درباره LRHW که آن را از دیگر موشکهای بالستیک متمایز میکند این است که ارتفاع پرواز این موشک متغیر بوده که این ویژگی در کنار مانور پذیری و سرعت بسیار بالا، سبب میشود تا برخلاف دیگر موشکهای بالستیک، بدست آوردن مسیر پیمایش (ترجکتوری) LRHW تقریبا غیرممکن شود. هنگامی که پدافند نتواند ترجکتوری پرتابه را کشف کند، به خصوص اگر پرتابه هایپرسونیک باشد، احتمال اینکه بتواند آن را نابود کند بسیار ناچیز است.
موشک هایپرسونیک جدید ارتش آمریکا که تقریبا ۶ ماخ سرعت خواهد داشت، از سال ۲۰۲۳ وارد فاز آزمایش خواهد شد. البته با توجه به درخواست ارتش آمریکا، سرعت موشک در نمونههای نهایی و عملیاتی باید بیش از ۸ ماخ باشد. این موشک که برد بسیار بالایی نیز دارد، برای نابود کردن اهداف مهم در زمانهای حساس استفاده میشد.
ورود به خدمت موشک هایپرسونیک جدید ارتش آمریکا سبب ایجاد بازدارندگی مضاعف در مقابل کشورهای مقابل آن شامل روسیه و چین میشود. آمریکا با استقرار این موشکهای در کشورهای اروپایی و همسایه روسیه و همچنین در کشورهای همسایه چین و یا حتی جزیره گوام، میتواند تهدید جدیدی برای دو قدرت شرقی ایجاد کند.
LRHW موشکی با دقت بسیار بالاست و از زمان پرتاب، تنها چند دقیقه زمان نیاز دارد تا به هدف برسد. هر خودرو حامل دو موشک آماده شلیک با خود حمل میکند؛ این موشکهای در کوتاهترین زمان آماده و شلیک میشوند. به دلیل سرعت بالا و احتمالا کم بودن مسافت بین نقطه پرتاب تا منطقه مورد هدف که البته به محل استقرار موشک دارد، از نظر زمانی نیز مدافع شانس چندانی برای دفاع در برابر آن نخواهد داشت.
حتی در صورت دریافت اخطار به موقع از سامانههای پیش اخطار، همچنان خصیصههای پروازی این موشک شانس زیادی برای پدافند طرف مقابل باقی نمیگذارند. حال اگر شمار زیادی از این موشکهای همزمان شلیک شوند نیز خود دردسر دیگری است.
این موشک که پاسخی به موشکهای چین و تلافی آمریکا نسبت به نقض پیمان INF از سوی روسیه است، یاد موشک وحشتناک و مهیب پرشینگ ۲ (Pershing II) زنده میکند؛ موشکی که در اروپای غربی مستقر شده و عملا خنجر تیز پنتاگون زیر گلوی اتحاد جماهیر شوروی بود.
نظرات شما عزیزان: