آب زنجبیل می تواند به راحتی در خانه ساخته شود و یک روش مناسب برای بهره بردن از خواص زنجبیل تازه محسوب می شود. هزاران سال است که مردم از زنجبیل به عنوان طعم دهنده غذاها و یک درمان طبیعی، برای درمان انواعی از شرایط، مانند درد و حالت تهوع استفاده می کنند.
در این مقاله، مزایای بالقوه، خطرات و شواهد علمی و نیز نحوه درست کردن آب زنجبیل در خانه را مورد بررسی قرار می دهیم. با ما همراه باشید.
مزایای سلامتی آب زنجبیل
اگر چه مطالعاتی وجود دارد که از مزایای بالقوه زنجبیل حمایت می کنند، اما تحقیقات محدودی در مورد مصرف آب زنجبیل به طور خاص وجود دارد. در اکثر مطالعات مشخص نشده که آیا شرکت کنندگان زنجبیل را به شکل کپسول جذب کرده یا آن را به غذایشان اضافه کرده و یا آن را به عنوان آب و یا چای نوشیده اند؟
با این حال، آب زنجبیل و زنجبیل ممکن است برای شرایط زیر مفید باشند:
ضد درد
آب زنجبیل ممکن است در کاهش برخی از انواع دردها موثر باشد. محققان در مطالعه ای که ۶۰ بزرگ سال مبتلا به میگرن را شامل می شد، دریافتند که زنجبیل به عنوان یک درمان اضافه، خیلی بهتر از داروهای مسکن و ضد درد عمل می کند.
بهبود حالت تهوع
از قدیم الایام افراد از زنجبیل به عنوان راهی برای کاهش حالت تهوع استفاده کرده اند. در یک بررسی در سال ۲۰۱۵، محققان ۹ مطالعه را انجام دادند که در آن افراد از زنجبیل به عنوان درمانی برای تهوع و استفراغ پس از عمل، عوارض جانبی شیمی درمانی، تهوع ویروسی و حالت تهوع صبحگاهی استفاده کردند.
کاهش سطح کلسترول
یک مطالعه بر روی موش های صحرایی نشان داد که می تواند در کاهش سطح کلسترول خون موثر باشد. موش های مورد مطالعه دارای سطح بالای کلسترول خون بودند. پس از آزمایش متوجه شدند که مصرف مکمل های حاوی زنجبیل توسط موش ها باعث جلوگیری از کلسترول بالا در جریان خون آن ها می شود.
با این حال، تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا زنجبیل می تواند اثرات مشابهی بر میزان سطح کلسترول در انسان ها داشته باشد یا خیر، مورد نیاز است.
کنترل قند خون
آب زنجبیل ممکن است به کنترل سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند.
در یک مطالعه ۱۲ هفته ای، محققان ۴۱ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ را به دو گروه تقسیم کردند. گروه اول هر روز ۲ گرم پودر زنجبیل ( ginger ) را مصرف می کردند، در حالی که گروه دوم یک داروی placebo دریافت می کردند. افرادی که روزانه از زنجبیل استفاده کرده بودند، به طور قابل توجهی کاهش قند خون را تجربه کردند.
کاهش وزن
در یک مطالعه دیگر، محققان ۱۰ مرد را به دو گروه تقسیم کردند. یک گروه پس از خوردن صبحانه ، آب زنجبیل را می نوشیدند، در حالیکه گروه دوم این کار را نمی کردند. مردانی که آب زنجبیل را می نوشیدند، گزارش دادند که احساس سیری و عدم تمایل به مصرف غذا دارند.
اگرچه این مطالعه کوچک بود و مطالعات اضافی لازم است، اما این مطالعه نشان می دهد که آب زنجبیل ممکن است در مدیریت وزن نقش داشته باشد.
خطرات و عوارض جانبی آب زنجبیل
به نظر می رسد نوشیدن آب زنجبیل برای بسیاری از مردم بی خطر باشد، با این حال، ممکن است موقعیت هایی وجود داشته باشد که بهتر باشد ابتدا با پزشک مشورت کنید. به گفته مرکز ملی بهداشت ممکن است درباره تداخل زنجبیل با داروهای رقیق کننده خون نگرانی هایی وجود داشته باشد. اگرچه هنوز هم به تحقیقات بیشتری نیاز است اما افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند، لازم است قبل از مصرف زنجبیل با پزشک خود مشورت کنند.
افرادی که بیش از حد آب زنجبیل را مصرف می کنند، ممکن است عوارض جانبی خفیفی از جمله موارد زیر را تجربه کنند:
- نفخ
- درد شکم
- اسهال
- سوزش معده
یک بررسی شامل ۱۰۲۰ شرکت کننده زن، ایمنی زنجبیل را در دوران بارداری مورد بررسی قرار داد. محققان دریافتند که استفاده از زنجبیل در طول دوران بارداری برای درمان تهوع و استفراغ، خطرات زیر را افزایش نمی دهد:
- تولد نوزاد مرده
- زایمان زودرس
- تولد نوزاد ناقص
با این حال، با وجود اینکه هیچ مطالعه ای در خصوص زنجبیل و آسیب هایش در دوران بارداری به نتیجه ای قطعی نرسیده است، بهتر است قبل از مصرف آب زنجبیل ( زنجبیل ) در دوران بارداری با یک پزشک صحبت کنید.
چگونه آب زنجبیل را در خانه درست کنیم؟
از زنجبیل می توان به صورت آب زنجبیل، چای زنجبیل و عصاره (شربت) زنجبیل استفاده کرد. این نوشیدنی را می توان هم به صورت سرد و هم به صورت گرم مصرف کرد. بهترین راه برای درست کردن آب زنجبیل، استفاده از ریشه زنجبیل تازه است که می توانید در فروشگاه های مواد غذایی در بخش محصولات تازه آن را براحتی پیدا کنید.
یک روش معمول برای گرفتن آب زنجبیل به شرح زیر است:
- ۱.۵ قاشق چای خوری زنجبیل تازه را رنده کنید.
- چهار فنجان آب بجوشانید.
- زنجبیل را به آب اضافه کنید
- محلول را از روی شعله بردارید
- اجازه دهید تا این محلول حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه به همین صورت بماند.
- مایع را فشار داده و صاف کنید تا قطعات زنجبیل از محلول جدا شود.
اجازه دهید که آب به اندازه کافی خنک شود و یا آن را در یخچال قرار دهید تا به یک نوشیدنی دلچسب تبدیل شود. زنجبیل دارای طعمی قوی است به همین خاطر برخی از افراد طعم دهنده هایی مانند عسل یا لیمو را برای بهبود طعم آن به نوشیدنی شان می افزایند.
نتیجه گیری:
تحقیقات ثابت نمی کند که نوشیدن آب زنجبیل سلامتی فرد را بهبود می بخشد. با این حال، مطالعات محدودی برخی از مزایای این نوشیدنی گیاهی را نشان می دهند. از آنجا که به نظر می رسد نوشیدن آب زنجبیل برای اغلب مردم کمی ریسک داشته باشد، ممکن است ارزش امتحان کردن را داشته باشد. علاوه بر این، ممکن است فرد را به نوشیدن آب بیشتری ترغیب کند که این راهی خوب برای حفظ آب بدن است.
درست کردن آب زنجبیل در خانه نسبتا آسان است. همانند تمامی مکمل ها یا درمان های پزشکی، بهتر است قبل از امتحان آب زنجبیل با پزشک صحبت کنید.
نظرات شما عزیزان: