رابرت می، پیشگام نظریه آشوب درگذشت
 

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 48350
بازدید دیروز : 70777
بازدید هفته : 127576
بازدید ماه : 180854
بازدید کل : 10572609
تعداد مطالب : 16946
تعداد نظرات : 80
تعداد آنلاین : 1


حدیث موضوعیاک مهدویت امام زمان (عج)اک آیه قرآناک

 
 
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : دو شنبه 10 / 3 / 1399

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از لایوساینس می با درک عمیقش از پیچیدگی بر حوزه‌های گوناگونی از علوم تاثیر گذاشت. او نشان داد هرچه سیستم‌ها پیچیده‌تر می‌شوند، به ناپایدارتر و آشفته‌تر شدن گرایش پیدا می‌کنند. او نشان داد حتی یک دستکاری جزئی در یک سیستم پایدار پیچیده می‌تواند آن را به آشوب و تلاطم بکشاند. او نشان داد این اصل از  فیزیک سیلالات تا جمعیت موجودات زنده و حتی نظام‌های مالی مصداق دارد.

می در مصاحبه‌ای با آکادمی علوم استرالیا خودش را «دانشمندی با فراخنای کوتاه توجه» توصیف کرده بود.

او گفته بود: «به نظر انواع متفاوتی از آدم‌ها در حوزه علوم وجود دارند و تفاوت‌ها محدود به نظریه‌پردازان در برابر تجربه‌گرایان محدود نمی‌شود، بلکه یک تفاوت دیگر میان افرادی است که یک مسئله را برمی‌گزینند و زندگیشان را وقف آن می‌کنند، در مقابل افرادی که به طور اتفاقی با موضوعات گوناگون مشغول می‌شوند.» او خودش را در این دسته دوم قرار می‌داد.

می در ابتدای کارش به طور گیرایی درباره پیچیدگی از لحاظ تعامل میان گونه‌های جانوری نوشت. یوجین ویگنر، یک فیزیکدان متقدم نشان داده بود که  «ماتریس‌های متقارن»- آرایه‌هایی که در آن ردیف‌ها و ستون‌ها را می‌توان جایگزین هم کرد و به ساختار مشابهی رسید- در انواع معینی از موقعیت‌های پیچیده ناپایدار می‌شوند.

می این ایده را پروراند و آن را به ارتباط گونه‌های شکارچی و شکار مربوط کرد: شبکه‌ بزرگ و پیچیده شکارچیان و شکارها حتی اگر چند گونه حذف شوند، می‌تواند به ناگهان سقوط کند-  این ایده که یک ایده انتزاعی ریاضی بود، به عنوان نظریه ویگنر-می برای اولین بار در سال ۱۹۷۲ در ژورنال «نیچر» منتشر شد- اما پسایندهایی در دنیای واقعی دارد که دانشمندان برخی از آنها را هنوز دارند جستجو می‌کنند.

می یکی از نخستین پدران نظریه آشوب بود و در سال ۱۹۷۷ در نخستین سمپوزیوم در این باره در آکادمی علوم نیویورک شرکت کرد.

بعدها در سال ۱۹۹۶ می استاد دانشگاه آکسفورد شد و به خاطر خدماتش به علوم نشان شوالیه گرفت.

کد خبر 516402

 

 

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: دانشمندان
 
 
این وب سایت جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ، با لا بردن سطح آگاهیهای دینی اعتقادی تربیتی