پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
علاءالدین بروجردی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانهملت، در واکنش به درخواست وزیر امورخارجه آمریکا از شورای امنیت برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران، گفت: بر اساس توافق برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت که از سال ۲۰۱۶ میلادی اجرایی شد، ایران تا پنج سال از خرید تسلیحات تهاجمی منع شده لذا این بند در اکتبر سال ۲۰۲۰ (مهر ماه ۱۳۹۹) منقضی میشود بنابراین خرید و فروش سلاح برای ایران رفع تحریم میشود.
تحریم تسلیحاتی مهرماه 99 طبق برجام رفع میشود
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تحریم تسلیحاتی ایران از مهرماه سال جاری طبق مصوبه به صورت خودکار به پشتوانه قطعنامه شوراتی امنیت سازمان ملل آزاد میشود، افزود: آمریکاییها از مدتها پیش در تلاشند که به گونهای این آزادسازی تسلیحاتی ایران را مرتفع کنند. به همین دلیل از هیچ تلاشی فرو گذار نمیکنند.
وی ادامه داد: بر همین اساس آمریکاییها از مدتی پیش دنبال تشکیل سمپوزیم بین المللی بودند تا کشورها را تحریک کنند که با رفع تحریمهای تسلیحاتی ایران به صورت خودکار طبق برجام مخالفت کنند اما به دلیل شیوع بیماری کرونا نتوانستند این جلسه را تشکیل دهند.
تصویب قطعنامه جدید تنها راه لغو امتیاز تسلیحاتی ایران
بروجردی با اشاره به درخواست وزیر خارجه آمریکا از شورای امنیت، گفت: اقدام پمپئو حلقه دیگری از زنجیره اقدامات آمریکا برای لغو آزاد سازی تحریمها است البته به لحاظ مقررات بینالمللی آمریکا راهی جز ارایه قطعنامه جدید به شورای امنیت ندارد. در صورتی که قطعنامهای هم از طرف آمریکا در شورای امنیت عنوان شود قطعا با مخالفت روسیه و چین مواجه میشود لذا آمریکاییها راه به جایی نمیبرند.
رونق بازار تسلیحات ایران بعد از لغو تحریمها
این نماینده مردم در مجلس دهم معتقد است: درخواست مایک پمپئو در راستای تلاش مذبوحانه آمریکاییهاست تا بتوانند امتیاز بزرگی که در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار میگیرد را لغو کنند زیرا ایران به موجب این امتیاز میتواند سلاحهای مدرن جهانی را خریداری کند. البته به موجب رفع تحریمهای تسلیحاتی بازار فروش تسلیحات ایران را با توجه به کیفیت سلاحها، رونق خوبی میگیرد که به لحاظ اعتباری و اقتصادی حائز اهمیت است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توافق برجام از پشتوانه قطعنامه شورای امنیت برخوردار است، گفت: هر نقضی نیازمند قطعنامه جدید و اجماع پنج عضو دایم شورای امنیت است که به دلیل مخالفت روسیه و چین با آمریکا اتفاق نخواهد افتاد.
نظرات شما عزیزان: