- آیا با توجه به سیستم تهویه هوای داخل کابین هواپیما، قابلیت انتقال بیماری وجود دارد؟
متخصص طب مسافرتی بیان میکند که اگر مجبور به مسافرت با هواپیما هستید، نگران هوای کابین نباشید. فقط دستهای خود را ضدعفونی کنید. همیشه به یاد داشته باشید که دستگیرهها و سنگ دستشویی بهشدت آلوده هستند.البته لمس کردن آنها تا زمانی که با دست صورت خود را لمس نکنید موردی ندارد اما برای خوردن غذا باید دستهای خود را بشویید یا ضدعفونی کنید. محلولهای ضد عفونی کننده دست عالی هستند. از دستمال مرطوب ضدعفونیکننده نیز میتوانید برای تمیز کردن دسته صندلی و میز سینی خود نیز استفاده کنید.
به گفته مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها (CDC) بیشتر ویروسها بهراحتی نمیتوانند در هواپیما پخش شوند زیرا هوا در کابین گردش میکند و فیلتر میشود. جتهای تجاری جدید ۱۰ تا ۵۰ درصد هوای داخل کابین را درحالیکه با هوای بیرون مخلوط شده است به گردش در میآورد. هوای داخل کابین از فیلترهایی ۲۰ تا ۳۰ بار در ساعت عبور میکند. درنتیجه، هوای کابین برای پخش شدن بیشتر بیماریهای مسری مساعد نیست. با این وجود از تماس با افرادی که عطسه یا سرفه میکنند بپرهیزید و اگر خودتان احساس بیماری میکنید دهانتان را هنگام عطسه و سرفه با داخل آرنج بپوشانید.
- افراد در چه سنینی به این بیماری دچار میشوند؟
به گفته CDC افراد بالای ۶۰ سال و افرادی که بیماری زمینهای دارند ریسک بالاتری در ابتلا به این بیماری دارند بنابراین باید از حضور در اماکن عمومی مانند مراکز خرید اجتناب کنند. به گفته یک متخصص بیماریهای مسری باید از ارتباط چهره به چهره اجتناب شود.
به گفته یک متخصص دیگر میانگین سن فوت ناشی از کرونا ۸۰ سال است ولی بهطور میانگین افراد بالای ۶۰ سال نیز نیاز به مراقبتهای پزشکی پیدا میکنند.
- آیا باید از افراد با ملیت چینی، کرهای و ایتالیایی دوری کرد؟
خیر.زیرا تمام افراد در این نواحی در معرض خطر نیستند. بهعلاوه برچسبهای اجتماعی از قبیل ملیت یا شغل افراد مثلا کسانی که در بیمارستان کار میکنند اغلب تأثیر بدی دارند تا مفید باشند.
به گفته CDC این برچسبها سلامت روحی روانی افرادی را که به آنان برچسب زدهایم را تحتالشعاع قرار میدهد.
- آیا کرونا ویروس از طریق غذا منتقل میشود؟
طبق گفته CDC کرونا ویروس عموما از طریق ذرات تنفسی از فردبهفرد انتقال مییابد و در حال حاضر شواهدی مبنی بر انتقال از طریق غذا وجود ندارد. البته بهطورکلی به دلیل اینکه تحقیقات کافی در زمینه انتقال از طریق سطوح صورت نگرفته است به نظر میرسد که احتمال انتقال ویروس از طریق محصولات غذایی یا بستهبندیهایی که از طریق کشتی طی چند روز در دمای محیط یا یخچال یا فریزر حمل میشوند، بسیار پایین است.
نظرات شما عزیزان: