شبی که نباید از حال خویشاوند گرفتار خود غافل باشیم
 

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 44331
بازدید دیروز : 70777
بازدید هفته : 123557
بازدید ماه : 176835
بازدید کل : 10568590
تعداد مطالب : 16946
تعداد نظرات : 80
تعداد آنلاین : 1


حدیث موضوعیاک مهدویت امام زمان (عج)اک آیه قرآناک

 
 
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : شنبه 1 / 10 / 1400
سید حسین سیدی
شب یلدا

اگر چه شب یلدا، شب خنده و سرگرمی و شاد بودن با فامیل و اقوام است و شب گزارش دادن از قسط و کرایه خانه و غیره نیست؛ اما این به معنی آن نیست که فقط انسان ها از لحاط فیزیکی دور هم بنشینند و سرگرم باشند،

 

ولی از لحاظ روحی و درک کردن هم، کمترین همنشینی را با هم داشته باشند. به عبات دیگر، این شب نشینی ها و دور هم بودن ها، باید اقوام و خویشاوندان را بیشتر به هم نزدیک کرده و زمینه مهربانی و دلسوزی آنان را به هم بیشتر کند و در ادامه زندگی، غمخوار یکدیگر باشند.
شب یلدا فرصت مناسبی برای بجا آوردن صله رحم است. در این شب که اقوام و فامیل دور هم جمع می شوند؛ نباید از حال خویشاوند تهیدست خود غافل شوند؛ چه بسا برخی از خویشاوندان که گرفتار مشکلات زندگی خود هستند، روحیه ای برای حضور در اینچنین شبهایی نداشته باشند؛ باید حاضران، با احوالپرسی از عدم حضور خویشاوند و فامیل و یا دوست خود، صله رحم و دوستی خود را بجا بیاورند؛ مخصوصا برای آنها که وضعیت بهتری از لحاظ زندگی دارند. همانگونه که در حدیثی از مولا امیرالمومنین (علیه السلام) نقل شده است که می فرماید: «زَكوةُ اليَسارِ بِرُّ الجيرانِ وَ صِلَةُ الاَرحامِ؛ زكاتِ رفاه، نيكى با همسايگان و صله رحم است».[۱]
 پیام این حدیث نورانی از مولی الموحدین علی(علیه السلام) این است که اگر زندگی انسان در شرایط بهتری هست و توان دستگیری از دیگری را دارد، باید این کار را انجام دهد، و اولویت با خویشاوند و ارحام است، و چه کاری بهتر از اینکه در شب چله، خویشاوندان متمکن، از حال و روز خویشاوندان گرفتار خود غفلنت نورزند و با دعوت آنها برای شب نشینی ، شادی خود را با آنها قسمت کرده و علاوه بر این، سعی نمایند که در ادامه مسیر زندگی، باری  را از روی دوش آنان بردارند.

پی نوشت:
۱ــ شرح آقا جمال الدین خوانساری بر غررالحکم و دررالکلم، ج۴، ص۱۰۶.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: ویژه نامه ها
 
 
این وب سایت جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ، با لا بردن سطح آگاهیهای دینی اعتقادی تربیتی