چه دعا هایی در زمینه جلوگیری از خطرات و آسیب های زلزله وجود دارد
 

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 33074
بازدید دیروز : 15274
بازدید هفته : 48348
بازدید ماه : 91318
بازدید کل : 11148169
تعداد مطالب : 16946
تعداد نظرات : 80
تعداد آنلاین : 1


حدیث موضوعیاک مهدویت امام زمان (عج)اک آیه قرآناک

 
 
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : دو شنبه 11 / 7 / 1400

دعا در هنگام وقوع زلزله و خراب شدن خانه

 

چه دعا هایی در زمینه جلوگیری از خطرات و آسیب های زلزله وجود دارد

در روایات دستور العمل هایی برای ایمنی از آثار ناشی از زلزله - و نیز خراب شدن منزل به هر دلیل - بیان شده است که برخی از آن ها را یادآور می شویم:

دعای زلزله

زلزله یکی از واکنش های زمین است که طبق روایات مختلف اگر در روز این قدرت زمین به وقوع بپیوندند نعمت الهی است و اگر این خارج شدن انرژی زمین در شب رخ دهد بلای خدایی است.

عوامل دفع و رفع بلایا:

برخی از اسباب معنوی ‏وجود دارد که جنبه دفعی و رفعی دارد، یعنی یا با وجود آنها مانع از پیشامدش ‏می‏شوند و یا پس از وقوع سانحه مانع از آسیب رسانی و شدت یافتنش شده و رفع بلا می کنند؛ به طور نمونه، چنانچه اکثریت مردم در راه بندگی و اطاعت خدا گام بردارند خداوند رحمتش را نازل کرده و مانع از عذاب آنان می گردد، و یا تلاوت آیات قرآن همچون آیه الکرسی و چهار قُل(سوره های حمد، کافرون، ناس و فلق) و جز آنها تأثیر بسیار زیادی ‏در دفع و رفع بلا دارد.

صدقه دادن و دعا کردن نیز سببیت دارد، در این میان دعا نقش بسیارمهمی دارد و توصیه‏ های فراوانی شده است که در دوران عافیت و سلامت پیشاپیش خدا را بخوانید و از او بخواهید که شما را به بلا و آسیب دچارنکند، در اهمیت دعا همین بس که برای دفع و رفع هر یک از سوانح طبیعی ‏ادعیه خاصی توصیه شده است.

دعای رفع زلزله

دعا برای محفوظ ماندن از زلزله

نماز آیات:

یکی از توصیه‏های دیگر اسلام برای آسیب دیدگان، خواندن نماز آیات است، سوانح طبیعی مشابه سوانحی هستند که پیش از برپایی قیامت تحقق پیدا می‏کنند، با این تفاوت که بسیار ضعیفتر از سوانح قیامت اند، بر همین پایه توصیه ‏شده است که با وقوع این حوادث نماز آیات خوانده شود و وقایع پیش از قیامت را در یاد داشته باشند.

3 دعای در امان ماندن از خطرات موقع زلزله

1. امام صادق (ع) در روایتی می فرمایند:

«فَإِذَا خِفْتَ الْهَدْمَ عِنْدَ الزَّلْزَلَةِ فَاقْرَأْ عِنْدَ مَنَامِکَ- إِنَّ اللَّهَ یُمْسِکُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ أَنْ تَزُولا وَ لَئِنْ زالَتا إِنْ أَمْسَکَهُما مِنْ أَحَدٍ مِنْ بَعْدِهِ إِنَّهُ کانَ حَلِیماً غَفُوراً»؛ [1]هرگاه از ویرانی هنگام زلزله در هراس بودی، در وقت خوابت این آیه را بخوان:«إِنَّ اللَّهَ یُمْسِکُ ... این تنها خداست که آسمان ها و زمین را از این که از جای خود منحرف شوند [و فرو ریزند]نگه می دارد؛ و اگر روزی از مسیر خود منحرف شوند، هیچ کس بعد از او نمی تواند نگاهشان دارد، مسلماً خدا همواره بردبار و آمرزنده است‏». [2]

2. امام علی (ع) فرمود:

وقتی می خواهی بخوابی دست راست را زیر گونه ی راست بگذار و بگو:«بِسْمِ اللَّهِ وَضَعْتُ جَنْبِی لِلَّهِ وَ عَلَی مِلَّةِ إِبْرَاهِیمَ وَ دِینِ مُحَمَّدٍ وَ وَلَایَةِ مَنِ افْتَرَضَ اللَّهُ طَاعَتَهُ مَا شَاءَ اللَّهُ کَانَ وَ مَا لَمْ یَشَأْ لَمْ یَکُنْ أَشْهَدُ أَنَّ اللَّهَ عَلی‏ کُلِّ شَیْ‏ءٍ قَدِیرٌ»؛ (به نام خدا، برای خدا و با پذیرش دین ابراهیم و دین محمّد و با پذیرش ولایت آنانی که خداوند، پیروی از آن ها را واجب کرده، در بستر آرمیدم. هر چه خدا بخواهد، رخ خواهد داد و آنچه نخواهد، اتفاق نخواهد افتاد، و گواهی می دهم که خداوند به هر کاری تواناست).

هر کس این دعا را هنگام خواب بگوید، از خطر دزد و ماندن زیر آوار در امان خواهد بود و فرشتگان‏ برایش استغفار خواهند کرد. [3]

3. امام صادق (ع) فرمود:

«لَا تَمَلُّوا مِنْ قِرَاءَةِ- إِذا زُلْزِلَتِ الْأَرْضُ زِلْزالَها فَإِنَّهُ مَنْ کَانَتْ قِرَاءَتُهُ بِهَا فِی نَوَافِلِهِ لَمْ یُصِبْهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِزَلْزَلَةٍ أَبَداً وَ لَمْ یَمُتْ بِهَا وَ لَا بِصَاعِقَةٍ وَ لَا بِآفَةٍ مِنْ آفَاتِ الدُّنْیَا حَتَّی یَمُوتَ.»؛ از خواندن سوره‏ زلزال خسته نشوید؛ زیرا هر کس در نمازهای نافله اش آن سوره را بخواند، هرگز خدای عز و جل او را دچار آسیب ناشی از زمین لرزه نکند و در زلزله نمیرد و (نیز) با رعد و برق و آسیب های این چنینی نمیرد تا مرگش فرا رسد. [4]
=======================
[1]. فاطر، 41.
[2]. طبرسی، حسن بن فضل، مکارم الاخلاق، ص. 290، قم، شریف رضی، چاپ چهارم، 1412 ق.
[3]. همان، ص. 289.
[4]. کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، ج. ‏2، ص. 626، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407 ق.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: داروخانه معنوی
 
 
این وب سایت جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ، با لا بردن سطح آگاهیهای دینی اعتقادی تربیتی