تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 22632
بازدید دیروز : 15274
بازدید هفته : 37906
بازدید ماه : 80876
بازدید کل : 11137727
تعداد مطالب : 16946
تعداد نظرات : 80
تعداد آنلاین : 1


Alternative content


حدیث موضوعیاک مهدویت امام زمان (عج)اک آیه قرآناک
 
 
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : دو شنبه 17 / 2 / 1401
 عوامل و آثار بخل‌ورزی و راه درمان آن از دیدگاه قرآن و روایات
 

یکی از صفات زشت و ناپسند، صفت بخل است و بخیل کسی است که از نعمت‌هایی که خداوند به او داده به کسی نمی‌دهد. این حالت دارای شدت و ضعف است. به این معنا که گاه شخص حتی به خود نیزسخت‌گیری می‌کند که در فرهنگ اسلامی از آن به خساست و دنائت طبعی یاد می‌شود. البته در قرآن واژه خسیس به این معنا به کار نرفته اما در روایات این واژه برای بیان مرتبه‌ای از بخل به‌کار رفته است.

موضوعات مرتبط: دینی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 18 / 8 / 1400

انگشتر حضرت‌ علی (ع) را ببینید !! + عکس

انگشتر امام علی(ع)

حضرت علی علیه السلام در حال نماز و در حالت ركوع بودند، وقتی شكایت مرد نیازمند را شنیدند دست مباركشان را به طرف او دراز نمودند و به او اشاره كردند تا انگشترش را بردارد. نیازمند جلو آمد و انگشتر حضرت علی علیه السلام را از دستشان درآورد و با خود برد.


 

موضوعات مرتبط: دینی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : جمعه 13 / 5 / 1400

دیه جنین در همه مراحل سقط واجب است

با توجه به اینکه دیه مرد بیشتر از زن است چرا این تفاوت در مورد جنین هم صدق می کند

نچه در روایات آمده این است که از باب نمونه امام صادق(ع) فرمودند: "دیة الجنین خمسة أجزاء: خمسٌ للنُّطفة عشرون دیناراً، وللعلقة خمسان أربعون دیناراً، وللمضغة ثلاثة أخماس ستُّون دیناراً، وللعظم أربعه أخماس ثمانون دیناراً، وإذا تمّ الجنین کانت له مأه دینار، فإذا أنشئ فیه الرُّوح فدیته ألف دینار أو عشرة آلاف درهم إن کان ذکراً وإن کان أنثى فخمسمأة دینار" یعنی دیه جنین داراى پنج مرحله است: یک پنجم براى هنگامى که نطفه بسته شود، یعنى بیست دینار؛ دو پنجم براى هنگامى که تبدیل به خونِ بسته شود، یعنى چهل دینار؛ سه پنجم براى هنگامى که تبدیل به گوشت جویده شود، یعنى شصت دینار؛ چهار پنجم هنگامى که استخوان روید، یعنى هشتاد دینار؛ و وقتى جنین کامل شد، دیه آن یکصد دینار است؛ و اگر روح در آن دمیده شود و مذکر باشد، دیه آن هزار دینار یا ده هزار درهم است؛ و اگر مونث باشد، دیه آن پانصد دینار خواهد بود.
پس اولا، همیشه دیه یك جنین مذکر بیشتر از دیه یك جنین مؤنث نیست، و تنها وقتی چنین است که روح در او دمیده شود.
ثانیا، اگر حکمتی اقتضا می کند مرد دیه اش این مقدار و دیه زن آن مقدار باشد، چرا این حکمت در مورد جنین صادق نباشد؟! او در نهایت می توانست همان نقش مثلا اقتصادی اجتماعی را برای خانه ایفاء کند که یک مرد یا زن ایفاء می کند، و قاتل جنین در نهایت قاتل یک انسان کامل محسوب می شود.
ثالثا، شاید معامله انسان کامل با جنین به خاطر آن باشد كه به اهمیت جنین تذکر داده شوددر برابر كسانی كه سقط جنین را چندان كار زشتی نمی دانند، تا همه بدانند انسان، انسان است كوچك و بزرگ، جنین و غیر جنین هم ندارد.

موضوعات مرتبط: دینی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : جمعه 13 / 5 / 1400

شهیدی که به جهنم رفت!!!

در روایات اسلامی در رابطه با موضوع نیکی کردن این طور آمده است: «لِکُلِّ بِرٍّ بِرٍّ» یعنی برای هر نیکی در عالم، نیکی برتری وجود دارد؛ جهاد و شهادت فی سبیل‌الله مافوق تمام نیکی‌هاست و آن قدر باب مهمی است که خداوند فرمود: «فَتَحَلّی لِخاصَّةِ أولیائه» به این معنا که خداوند باب شهادت را فقط برای بندگان خاص خودش باز کرده است.

شهادت اوج بندگی انسان است و تمام حضرات معصومین (ع) و حتی وجود مقدس صاحب‌الزمان (ع) به وسیله شهادت به محضر خدا رسیدند؛ و زمانی که قسّیسّین حضرت حق، محضر امام زمان (ع) را درک می‌کنند در رکاب ایشان به شهادت می‌رسند.

 

موضوعات مرتبط: دینی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : دو شنبه 29 / 3 / 1400

عیسی بر روی آب راه رفت | سرگذشت زندگی عیسی

آیا می‌توانی روی آب راه بروی؟(داستان)

ابوسعید را گفتند: كسی را می‌‏شناسیم كه مقام او آن چنان است كه بر روی آب راه می‌‏رود.

شیخ گفت: كار دشواری نیست؛ پرندگانی نیز باشند كه بر روی آب پا می‌‏نهند و راه می‌‏روند.

گفتند: فلان كس در هوا می‌‏پرد. گفت: مگسی نیز در هوا بپرد.

گفتند: فلان كس در یك لحظه، از شهری به شهری می‌رود.

گفت: شیطان نیز در یك دم، از شرق عالم به مغرب آن می‌‏رود. این چنین چیزها، چندان مهم و قیمتی نیست.

مرد آن باشد كه در میان خلق نشیند و برخیزد و بخسبد و با مردم داد و ستد كند و با آنان در آمیزد و یك لحظه از خدای غافل نباشد.

موضوعات مرتبط: دینی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : دو شنبه 29 / 3 / 1400

ساخت پنجره های فولادی سرداب غیبت امام زمان (عج) به استان مرکزی واگذار شد

سرداب سامراء

سرداب سامرااز بررسی كاربردهای گوناگون واژة سرداب در لغت و عرف عامه مردم به خوبی معلوم می‌شود كه این كلمه در كتاب‌های لغت و اصطلاح رایج در زبان اغلب مردم در طول تاریخ به یك معنی به كار می‌رود. توضیح آنکه سرداب و سردابه به خانه‌ای گفته می‌شود كه آن را در زمان‌های سابق ـ به ویژه در مناطق گرمسیر ـ در آن موقع كه هنوز وسایلی چون كولر، پنكه، یخچال و... ساخته نشده بود، در زمین می‌ساختند تا در ایام بسیار گرم تابستان از طریق سكونت در آنجا از گزند گرما در امان باشند و به وسیله قرار دادن اغذیه و اشربة فاسد شدنی در این مكان، از فاسد شدن آنها جلوگیری نمایند. مرحوم  دهخدا دراین‌باره می‌نویسد:

 

موضوعات مرتبط: دینی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : دو شنبه 29 / 3 / 1400

توصیه میرزا جواد آقا ملکی تبریزی برای مهار نفس اماره

نسخه آیت‌الله ملکی تبریزی برای کنترل چشم!

اولیاء خدا یک نسخه داده اند که هر کس حتّی اگر تمکن مالی دارد، باید عمل کند و اتّفاقاً از لحاظ بهداشتی هم به دردمان می‌خورد. می‌گویند: اوّلاً گرسنه شو و بعد سراغ غذا برو. بعد هم موقعی که گرسنه هستی و سر غذا نشستی، یک مقدار که خوردی، دیدی همچنان می خواهی، بگو: نمی‌خواهم!
موضوعات مرتبط: دینی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : سه شنبه 22 / 1 / 1400

دین؛ برنامه و حکومت

بعضی از اموری که باید برای آن شکر کنیم خیلی نامحسوس و مخفی هستند؛ اغلب هم این امور با مقایسه موردتوجه قرار می‌گیرند؛ این مقایسه گاهی فرضی است و گاهی تاریخی _ موضوعی و گاهی حدوثی است؛ یعنی گاهی دو امر را

موضوعات مرتبط: دینی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : شنبه 12 / 12 / 1399

جسد

اعمالی که برای بیرون آمدن از قبر مفیدند!

حق تعالى در سوره معارج فرمود:

«فَذَرْهُمْ یَخُوضُوا وَیَلْعَبُوا حَتَّى یُلَاقُوا یَوْمَهُمُ الَّذِی یُوعَدُونَ

یَوْمَ یَخْرُجُونَ مِنَ الْأَجْدَاثِ سِرَاعًا كَأَنَّهُمْ إِلَى نُصُبٍ یُوفِضُونَ

خَاشِعَةً أَبْصَارُهُمْ تَرْهَقُهُمْ ذِلَّةٌ ذَلِكَ الْیَوْمُ الَّذِی كَانُوا یُوعَدُونَ :

 

موضوعات مرتبط: دینی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : شنبه 12 / 12 / 1399

مادران قاتل

زن بودن با خود الزاماتی دارد. زن بودن با خود معنایی دارد که نمی توان آنرا انکار کرد. یک زن همیشه یک مادر است حتی اگر فرزند نداشته باشد. مهربانی ، علاقه ی به کودکان ، گذشت و صبر صفات دیگری است که یک زن را زن می کند ، هرچند این روزها به بهانه ی تجدد و به روز شدن ارزش سابقش را در همجنسان من از دست داده اما هنوز هم تصویری که از یک خانم در ذهن داریم ، همان چهره ی مهربان مادر گونه اش می باشد.

 

موضوعات مرتبط: دینی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : شنبه 12 / 12 / 1399

تمسخر یا مزاح؟!


شوخی و مزاح امری است که در بین مردم ـ به ویژه جوانان ـ طرفداران فراوانی دارد.

گفتن لطیفه‌های جالب، کارهای بامزه، کلمات خنده‌دار و ... سبب شادی و سرور مۆمنان خواهد شد. ادخال سرور در قلوب مۆمنان امری پسندیده در دین اسلام بوده و ائمه (علیهم السلام) بدان سفارش کرده و در سیره ی آن بزرگواران مواردی از آن دیده می‌شود. اما این زیبایی تا زمانی باقی است که شوخی و مزاح به تمسخر، غیبت، برملاساختن عیوب و ... کشیده نشود و به بهانه خنداندن عده‌ای، گروهی دیگر را رنجیده خاطر نسازد.

امری که امروزه در قالب لطیفه‌هایی در مورد اقوام مختلف دیده می‌شود و حاصلی جز ایجاد تفرقه و چند دستگی در بین مردم را نخواهد داشت. در این مقاله با رویکردی قرآنی به بررسی این مسئله پرداخته می‌شود.


مسخره
 

شاید برتر باشند!

خدای متعال انسان را آفرید و ارزشی ویژه برای او قرار داد و او را اشرف مخلوقات عالم نامید. این آفریده والا مقام برای خداوند ارزشی ویژه دارد و دوست ندارد کسی شأن انسانی وی را لکه‌دار سازد.

از این روی به انسان‌ها طریقه برخورد صحیح داشتن با یکدیگر را آموزش داده و به آنان فرمان می‌دهد مبادا یکدیگر را به بهانه‌های ظاهری مسخره کنید که شما از کنه وجود یکدیگر بی‌اطلاع هستید:

 

موضوعات مرتبط: دینی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 30 / 4 / 1399

#سخن_علماء#حجت_الاسلام_حسینی_قمی:writing_hand:شگفتم از افراد...

نشانه فرد بخیل چیست؟

این عبارت آیه 56 سوره احزاب است." إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِیمًا "(خدا و فرشتگانش بر پیامبر درود مى‏فرستند. اى كسانى كه ایمان آورده‏اید، بر او درود فرستید و به فرمانش بخوبى گردن نهید.)

این آیه به مۆمنان دستور می دهد به پیامبر (صلى اللّه علیه و آله و سلّم) درود بفرستند.

مقام پیامبر (صلى اللّه علیه و آله و سلّم) آنقدر والا و بلند است که اول خود پروردگار عالم و خالق تمام موجودات و دوم ملائکه که مدبّران امور الهی هستند به او درود می فرستند و مۆمنان نیز به تبعیت از آنان به پیامبر (صلى اللّه علیه و آله و سلّم) درود می فرستند.

موضوعات مرتبط: دینی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 30 / 4 / 1399

5 تکنیک برای وداع با غم و ناراحتی

ایمان

در میان همه مشكلاتی كه برای انسان ها به ذهن می رسد برخی از سختی ها و رنج ها بیشتر به چشم می خورد و افراد از مبتلا بودن به آنها بیشتر اظهار عجز و ناله می كنند، مشكلاتی از قبیل ترس نسبت به آینده و غم و اندوه كه بیشتر به جنبه روح و روان انسان تعلق دارد، چرا كه اگر انسان از روح و روان سالمی برخوردار نباشد نمی تواند به خوبی از لذت های مادی و جسمی بهره ببرد و به عبارتی دیگر دنیا در پیش چشمان او تیره و تار می شود.

اما با وجود تمام مشكلاتی كه برای انسان ها تصور می شود در این میان افرادی هستند كه با آرامش كامل و بدون هیچ دغدغه ای زندگی می كنند و خوشبختی و سعادت سرتاسر زندگی آنها را فرا گرفته است،افرادی كه نه ترسی در وجود آنها وجود دارد و نه غم و اندوهی و با امیدی كه به آینده دارند روز به روز بر سرعت خود برای رسیدن به آخرین ایستگاه خوشبختی می افزایند .

خداوند متعال برای اینكه ما هم بتوانیم یك زندگی سراسر آرامش و امنیت برای خود و اطرافیان خود فراهم كنیم خصوصیات و ویژگی های منحصر به فرد این افراد را در آیات متعددی از قرآن مجید برای ما به تصویر كشیده است تا با اجرایی كردن آنها،یك زندگی كاملاً لذت بخش را تجربه كنیم.

موضوعات مرتبط: دینی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 30 / 4 / 1399

حضرت آدم

وسواس خنّاس چیست؟

جزء سی ام قرآن کریم که از ابتدای سوره مبارکه نبأ آغاز و تا پایان قرآن کریم ادامه دارد در بردارنده آموزه ها و پیام‌های روح افزای الهی است که این نوشته تعدادی از آنها را نقل می کند.

کسانی که در قیامت اجازه سخن گفتن دارند

آیه 38 سوره نبأ صحنه ای از قیامت را بیان می کند که در آن روح و مَلَک به صف ایستاده اند و کسی حق حرف زدن ندارد؛ جز عده ای که خدا به آنها اذن سخن گفتن داده است (یَوْمَ یَقُومُ الرُّوحُ وَالْمَلَائِكَةُ صَفًّا لَّا یَتَكَلَّمُونَ إِلَّا مَنْ أَذِنَ لَهُ الرحْمَنُ).

سوال اینجاست در آن صحنه هول برانگیز که صدا از کسی در نمی آید و کسی حق حرف زدن ندارد اینها کیانند که خدا به ایشان اجازه سخن گفتن داده است؟

موضوعات مرتبط: دینی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 30 / 4 / 1399

3حالتی که اعمال ما به خود می گیرند!

3حالتی که اعمال ما به خود می گیرند!


تجسّم عمل در قرآن کریم به سه گونه تصویر شده است که یک نوع آن مربوط به دنیاست و شکل دیگر آن مربوط به آخرت و نوع سوّم آن، هم در دنیا و هم در آخرت وجود خواهد داشت. 


اعمال

معنای اوّل تجسّم عمل

یک معنا از تجسّم عمل آن است که هر کاری انجام می‌دهیم، چه خوب و چه بد، ولو در ظاهر نبینیم، اما در همین دنیا مجسّم می‌شود که مردم به آن «مکافات عمل» می‌گویند. این معنای از تجسّم عمل، همان سعد و نحس دنیوی اعمال است. کارهاى نیک آدمی موجب پیدایش حیات طیّبه یعنى زندگى سالم و با ارزش و سعد مى‏شود و کارهاى بد او موجب حیات همراه با خباثت یعنى زندگى ناسالم و بى ارزش‏ و به تعبیر دیگر، زندگی نحس می‌شود. در حقیقت در بیان معنای سعد و نحس، باید گفته شود: اعمال بد انسان، نحس است و اعمال نیکو، سعادت و خوشبختی به همراه دارد.

موضوعات مرتبط: دینی
 
 
این وب سایت جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ، با لا بردن سطح آگاهیهای دینی اعتقادی تربیتی