وی، دوری از استرس را از دیگر علل موثر بر سیستم ایمنی بدن عنوان کرد و گفت: ابن سینا تاکید میکند که ایجاد شادی و فرح و خندیدن، بهترین راه برای درمان بسیاری از بیماریها است.
این متخصص طب سنتی ایرانی، خاطرنشان کرد: عدم استفاده از نوشیدنیها و خوردنیهای محرک قبل از خواب مانند قهوه، نسکافه و شکلات تلخ و استفاده از غذاهایی با هضم آسان و کاهش حجم غذا به میزان ۱۵ الی ۲۰ درصد در کاهش التهاب و افزایش سیستم ایمنی موثر است.
وی گفت: از منظر طب سنتی ایرانی، بادکش درمانی باعث تقویت سیستم ایمنی شده و در درمان بیماریهای تنفسی استفاده میشود، مستندات و مقالات اخیر نشان دهنده تاثیر بادکش درمانی در تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد سیستم تنفسی بوده و در این راستا بادکش گرم پشت و بین دو کتف میتواند مفید باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به برخی محدودیتهای غذایی، اظهار کرد: بهتر است مصرف غذاهای شور و ترش مانند ترشیجات، سرکه و خیار شور که باعث خشکی، تحریک و اختلال در عملکرد مخاطهای تنفسی میشود، محدود شود.
وی متذکر شد: نظر به توصیه برخی منابع غیر رسمی و نامطمئن مبنی بر استفاده زیاد از گیاهان دارویی با مزاج گرم، مصرف مکرر ادویههای تند و تیز با حرارت زیاد مانند فلفل، زنجبیل، خردل و سسهای تند از دیدگاه طب سنتی ایرانی توصیه نمیشود.
وی اظهار کرد: تهیه آشی با نصف پیاله پیاز، نصف پیاله برنج و بلغور جو و نصف پیاله گوشت مرغ ریز شده، یک پیاله سبزی جعفری و گشنیز، یک پیاله هویچ یا زردک رنده شده و یک پیاله کاهو و اسفناج، سه قاشق غذاخوری گزنه و نمک و زردچوبه، غذای مناسبی برای تقویت عمومی بدن به شمار میآید.
این متخصص طب سنتی ایرانی با ارائه دستوری برای افراد با سابقه آلرژی تنفسی، گفت: خورشتهای آبدار یا سوپ جو همراه با شلغم، سبزی گشنیز، برگ کاهو، برگ اسفناج، تخم گشنیز، آلو بخارای ملس و کمی زرشک برای این دسته از افراد مفید است.
وی متذکر شد: خوردن خورشت کدو، خورشت لوبیا سبز، خورشت بامیه همراه با پیاز و سبزیجاتی مانند شوید و جعفری، لوبیا و پودر کامل لیمو عمانی نیز برای مبتلایان به دیابت و افزایش چربی خون توصیه میشود.
اعرج خدایی خاطرنشان کرد: استفاده از نخود آب شامل نخود، پیاز شیرین، گوشت گوسفند و لاوه بر آن، میوه هم برای افراد سالخورده و ضعیف مفید است.
وی با ارائه توصیههایی برای تقویت و بهبود عملکرد ریه، گفت: سوپ نخود یا سوپ جو همراه با نخود و مرزه بویژه برای سالمندان سودمند بوده و مصرف هویج یا زردک آبپز، کدو حلوایی آبپز، شلغم آبپز و به آبپز برای کسانی که ضعف هاضمه و یبوست دارند، مفید است و افزودن قدری عسل و اندکی زعفران ساییده به هویج، کدو حلوایی و به آبپز اثرات آنها را تقویت میکند.
وی افزود: افراد دچار بیاشتهایی، ضعف و خستگی عمومی میتوانند از برگههای شیرین، توت خشک، انجیر، شیر برنج، شله زرد با خلال بادام و پسته استفاده کرده و فندق، گردو، پسته، بادام، نخود، کشمش و مویز را به عنوان میان وعده یا تنقلات روزانه مصرف کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تاکید کرد: استفاده از بخش نارنجی پوست پرتقال به صورت مربا، دم کرده و به صورت تازه در سالاد متشکل از هویج و سبزیجات مفید است.
این متخصص طب سنتی ایرانی بیان کرد: پیشنهادهای غذایی مذکور را در اولویت برنامه روزمره خوراک خود قرار داده و برخی پیشنهادها به ویژه برای بهبود مشکلاتی مانند دیابت، ضعف و کم خونی، یبوست و ضعف هضم مناسبتر است.
وی در بخش پایانی سخنانش، خاطرنشان کرد: توصیههای ذکر شده در این مصاحبه جایگزین درمان بیماری بر اساس طب رایج نبوده و کلیه بیماران مبتلا باید تحت نظر متخصصان مربوطه قرار بگیرند.
نظرات شما عزیزان: