پزشکی

ندای وحی

قرآنی ،اعتقادی،مذهبی ، تربیتی

پزشکی

اکبر احمدی
ندای وحی قرآنی ،اعتقادی،مذهبی ، تربیتی

پزشکی

سبزی خشک شده بهتر است یا فریز شده؟


,سبزی فریز شده,سبزی خشک شده,سبزیجات فریزری,تغذیه سالم زندگی سالم

سبزی فریز شده,سبزی خشک شده,سبزیجات فریزری,سبزیجات فریز شده,خواص سبزیجات,منابع سبزیجات,آلودگی سبزی,شست و شوی سبزیجات,سبزی خشک یا فریزری,خشک کردن سبزیجات,خشک کردن سبزی,فریز کردن سبزی

اگر شما هم جزو کسانی هستید که مجبورید غذایتان را با سبزیجات خشک یا فریز شده آماده کنید، این نکته ها را بخوانید تا لااقلسبزیجات با کیفیت تری داشته باشید.

 فصل، فصل سبزیجات تازه است و اکثر خانم ها برای مصرف سالانه شان اقدام به خرید انواع سبزیجات و فریز کردن یا خشک کردن آنها می کنند.اما سبزی فریز شده خاصیت بیشتری دارند یاسبزی خشک شده؟پاسخ این سوال را متخصصان تغذیه خواهند گفت.

متخصصان تغذیه توصیه می کنند روزانه حداقل پنج سهم میوه و سبزیجات باید در سبد غذایی افراد قرار بگیرد چرا که این مواد غذایی انواع ویتامین ها و مواد معدنی ضروری را به بدن می رسانند.
 
ویتامین های گروه B موجود در انواع و اقسام سبزی برای تولید انرژی، ساخت هورمون ها و عملکرد سیستم عصبی ضروری است. نقش ویتامین E در سلامت پوست و مو هم به اثبات رسیده است؛ ویتامینی که خواص ضدالتهابی دارد و باعث پیشگیری از گرفتگی عروق می شود.
 
,سبزی فریز شده,سبزی خشک شده,سبزیجات فریزری,تغذیه سالم زندگی سالم
 
ویتامین C و جلوگیری بروز سرماخودگی و ضعف سیستم ایمنی 
 
دکتر راحله توکلی، متخصص تغذیه اظهار کرد: یکی از ویژگی های بارز سبزیجات، غنی بودن آنها از مواد معدنی مثل مس، پتاسیم، منگنز و منیزیوم است. این ریزمغذی ها نقش مهمی در سلامت بدن دارند و کمبود آنها در بدن احتمال بروز مشکلات خونی و استخوانی، ضعف سیستم ایمنی و ... را افزایش می دهد.
 
تغذیه سالم زندگی سالم - غنی از آنتی اکسیدان
 
بیشتر خوراکی های ضدسرطان تقریبا یک نقطه مشترک دارند؛ این که سرشار از آنتی اکسیدان هستند و در پیشگیری و حتی درمان سرطان ها موثرند. به گفته دکتر توکلی، آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد تولید شده در بدن مقابله می کنند و علاوه بر سرطان مانع بروز بسیاری از مشکلات قلبی و عروقی می شوند و پیری را هم به تاخیر می اندازند. این در حالی است که بیوفلاونوئیدها، کاروتنوئیدها، ویتامین های E و C و سلنیوم مهم ترین منابع طبیعی آنتی اکسیدان ها را تشکیل می دهند. فراموش نکنید از بین سبزیجات کلم بروکلی، فلفل دلمه ای، سیب زمینی، چغندر، کلم قرمز، کنگر فرنگی، مارچوبه و ... سرشار از آنتی اکسیدان هستند.
 
دریافت مقدار کافی فیبرهای غذایی
 
احتمالا شما هم اسم فیبر را زیاد شنیده اید. باید بدانید سبزیجات منابع بسیار غنی فیبر به حساب می آیند که خواص زیادی دارند و بسیاری از متخصصان از آنها به عنوان راز تناسب اندام یاد می کنند. به عنوان مثال، فیبر، سرعت عبور مواد غذایی از معده به روده را کم می کند و باعث ایجاد احساس سیری طولانی تر می شود. به این ترتیب با مصرف انواع سبزیجات دیرتر گرسنه می شوید، کمتر سراغ هله هوله های موجود در یخچال و کابینت ها می روید و براحتی می توانید وزن کم کنید. به گفته دکتر توکلی، فیبرها علاوه بر این ویژگی در کاهش کلسترول بد خون (LDL) هم تاثیر دارند و با تاثیر روی عملکرد مثبت روده ها از بروز یبوست پیشگیری می کنند.
 
امان از آلودگی سبزی ها
 
هر سال در آستانه فصل تابستان موضوع آبیاری مزارع سبزی جنوب تهران با آب های آلوده و حتی فاضلاب ها دوباره مطرح می شود. هر چند بسیاری از مسئولان چنین ادعاهایی را به طور کامل رد می کنند، اما شواهدی وجود دارد که نشان می دهد چنین چیزی می تواند واقعیت داشته باشد. در هر صورت پرسش اینجاست که آیا آب های آلوده داخل بافت سبزیجات هم نفوذ می کنند؟ اگر این طور است روشی برای از بین بردن آلودگی ها هنگام شستن وجود دارد؟ 
 
به گفته دکتر توکلی، آلودگی میکروبی و انگلی مهم ترین نکته در این زمینه است. خبر خوب این که روش شست وشوی چهار مرحله ای باعث از بین رفتن همه آلودگی های میکروبی در سبزیجات می شود، اما متاسفانه سموم شیمیایی و فلزات سنگین را از بین نمی برد و می تواند باعث بروز بیماری های عفونی و گوارشی شود و زمینه بروز سرطان را هم فراهم کند.
 
نگرانی بیجا ممنوع
 
در مورد سلامت سبزیجات موضوع استفاده از کودهای آلوده انسانی و حیوانی هم مطرح است، اما در صورتی که کود زیر خاک ریخته شود به حاصلخیزی زمین زراعتی کمک می کند، اما اگر این کودها در تماس مستقیم با سبزیجات باشند، آلودگی ایجاد می کنند و مصرف آنها برای افراد مضر است. بنابراین توصیه می شود سراغ محصولات ارگانیکی بروید که در بعضی از فروشگاه ها موجودند یا خودتان دست به کار شوید و در حیاط، باغچه کوچک یا گلدان های آپارتمانی سبزی بکارید و با خیال راحت و یک شست وشوی ساده آنها را مصرف کنید.
 
شست وشوی سبزیجات در 4 مرحله
 
فارغ از مباحث مطرح شده، برای اطمینان باید سبزیجات را قبل از مصرف به روش اصولی بشویید ،چون حتی اگر سبزیجات با آب های آلوده یا کودهای نامناسب آبیاری شده باشند به وسیله شست وشوی مناسب، آلودگی میکروبی آنها از بین می رود. اولین مرحله شست وشو با آب و زدودن خاک یا مواد زائد همراه سبزی و مرحله دوم اضافه کردن یک تا دو قطره مایع ظرفشویی به ظرف حاوی آب و سبزی است. در این مرحله انگل زدایی صورت می گیرد.
 
در مرحله سوم باید سبزیجات را با یک قاشق محلول ضدعفونی کننده (موجود در داروخانه ها) به مدت سه تا پنج دقیقه با آب خیس کنیم. آخرین مرحله هم آبکشی سبزی با آب است. یادتان باشد برخلاف باور عموم استفاده از نمک برای ضدعفونی کردن سبزیجات هیچ تاثیری در پاکسازی آنها ندارد. همچنین هنگام شست وشوی سبزیجات هم از مایع ظرفشویی و هم از محلول ضدعفونی کننده استفاده کنید. مایع ظرفشویی برای جدا کردن تخم انگل ها از سبزیجات مناسب است و ماده ضدعفونی کننده ،میکروب های سبزی را از بین می برد. از طرفی دور ریختن برگ های رویی سبزیجات برگی مثل کاهو و کلم هم بسیار با اهمیت است.
 
سبزی فریزری بهتر است یا خشک شده؟
 
در حال تماشای تلویزیون هستید، هوس قورمه سبزی می کنید و به فکر درست کردن این غذای خوشمزه می افتید، اما آماده کردن سبزی این خورشت پرطرفدار دردسرهای زیادی دارد. پس چه بهتر که از قبل سبزی آماده داخل فریزر داشته باشید و بیشتر وقت تان را صرف جا افتادن غذا کنید. حالا سوال اینجاست که آیا فریز کردن سبزیجات از ارزش غذایی آنها کم می کند؟ اصلا سبزی خشک بهتر است یا سبزی منجمد؟
 
در فرآیند خشک کردن، بخش قابل توجهی از ویتامین C سبزی از بین می رود، اما بیشتر املاح آن حفظ می شود. این در حالی است که منجمد کردن سبزی البته به شرط این که زمان زیادی از چیدن آن نگذشته باشد، باعث حفظ ویتامین ها، ریزمغذی ها و املاح موجود در آن می شود.
 
به هیچ عنوان سبزی سرخ شده را در فریزر قرار ندهید. چرا که اگر سبزی سرخ شود، مواد مضر روغن در سبزی ذخیره می شود. به جای آن می توانید بعد از خرد کردن سبزی، آن را روی حرارت مختصری قرار داده و بعد از آن که آب سبزی تبخیر شد، بسته بندی اش کنید. سبزی را قبل از بسته بندی حتما سرد کرده و در لایه های نازک بسته بندی کنید.
 
البته در صورتی که از زمان برداشت محصول اطلاعی ندارید هیچ تفاوتی میان سبزی خشک شده و منجمد وجود ندارد چرا که هر دو مقداری از ارزش غذایی شان را طی فرآیند خشک شدن و انجماد از دست داده اند، اما یادتان باشد طعم و بافت سبزی منجمد شده بهتر از نوع خشک آن است و برای این که خاصیت سبزی (بویژه سبزی قورمه) کمتر از دست برود، باید پس از شستن، خشک و خرد کردن بلافاصله آن را داخل فریزر بگذارید.
مدت زمانی که می توان سبزیجات خشک را نگهداری کرد به میزان خشک شدن آنها بستگی دارد. در صورتی که سبزیجات خشک در معرض نور آفتاب قرار بگیرند به سرعت رنگ شان تغییر کرده و مقدار فراوانی از ویتامین های خود را از دست می دهند. معمولا در صورت خشک کردن صحیح و نگهداری مناسب سبزیجات را می توان برای مدت یک سال ذخیره کرد.
سبزی خشک شده بهتر است یا فریز شده؟ 5/5 1
تغذیه سالم زندگی سالم - جام جم-/ف



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






موضوعات مرتبط: پزشکی
برچسب‌ها: پزشکی

تاريخ : یک شنبه 13 / 6 / 1394 | 8:2 | نویسنده : اکبر احمدی |
.: Weblog Themes By M a h S k i n:.