آشنایی با فواید و مضرات خرما

ندای وحی

قرآنی ،اعتقادی،مذهبی ، تربیتی

آشنایی با فواید و مضرات خرما

اکبر احمدی
ندای وحی قرآنی ،اعتقادی،مذهبی ، تربیتی

آشنایی با فواید و مضرات خرما

آشنایی با فواید و مضرات خرما

خرما میوه ای است که در هر خانه ای دیده می شود، بسیاری خرما را در کنار چای به جای قند مصرف می کنند که طعمی بی نظیر به همراه چای به همراه دارد. در مطلب زیر به بررسی فواید و مضرات خرما پرداخته ایم.

آشنایی با فواید و مضرات خرما

آشنایی با فواید و مضرات خرما

ارزش غذایی خرما

طبیعت خرما گرم و تر است؛ خرما غنی از آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین A، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، ویتامین K، کلسیم، گوگرد،( برای آشنایی بیشتر با عملکرد گوگرد در بدن و خواص آن به این مقاله مراجعه کنید)، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس،( درباره مس و نقش و عملکردش در بدن به این مقاله مراجعه کنید)، منیزیم و فیبر است.
 

انواع خرما

پیارم، شاهانی، مضافتی، زاهدی، کبکاب، ربی، برهی، خاصونی، شکر، گنتار، استعمران، آلمهتری، خاصویی، مرداسنگ، عجوه، انبارا، صفوی، ساغای، خدری، مدژول، خلاص و خرمای پیار؛ از جمله انواع خرما در ایران است.

 

طریقه مصرف خرما

میوه نرسیده خرما را خرما خارک یا خرک می‌نامند و خرمای رسیده به دو صورت خرما تازه و خرما خشک یافت می‌شود. ارزش غذایی خرما در ۱۰۰ گرم آن شامل  ۲۸۲ کالری است؛ به این ترتیب که دارای ۶۳ گرم قند، ۰.۴  چربی،‌ ۷۵ گرم کربوهیدرات، ۲.۵ گرم پروتئین و  ۸ گرم فیبر است. {1}
 

فواید سلامت خرما

 

یبوست

خرما اغلب به عنوان یک ماده غذایی ملین دسته بندی می شود. بر همین اساس است که افراد مبتلا به یبوست به طور مکرر از آن مصرف می کنند.

برای کسب بهترین نتیجه باید خرما را از یک شب پیش در آب خیس کنید و صبح روز بعد خرماهای خیس خورده را مصرف کنید.

خرما حاوی سطوح بالایی از فیبر محلول است که برای بهبود اجابت مزاج و عبور راحت مواد غذایی در دستگاه گوارش ضروری بوده و می تواند نشانه های یبوست را تسکین دهد.
 

سلامت و قدرت استخوان

مقدار قابل توجه مواد معدنی موجود در خرما می تواند آن را به یک ابر ماده غذایی برای تقویت استخوان ها و مبارزه با بیماری های دردناک و ناتوان کننده مانند پوکی استخوان مبدل کند.( برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مواد مغذی خرما به این مقاله مراجعه کنید). خرما حاوی سلنیم، منیزیم، مس و منگنز است که همگی آنها برای رشد استخوان هایی سالم و قدرتمند به ویژه برای افراد مسن که استخوان ها به تدریج ضعیف می شوند نیاز هستند.
 

اختلالات روده

محتوای نیکوتین موجود در خرما برای درمان انواع مختلف اختلالات روده مفید است.

مصرف مداوم خرما به جلوگیری از رشد ارگانیسم های پاتولوژیک کمک می کند و در نتیجه این محصول می تواند به تحریک رشد باکتری های مفید در روده کمک کند. از نظر مسائل گوارشی، خرما حاوی فیبرهای محلول و نامحلول و همچنین بسیاری اسیدهای آمینه سودمند است که می توانند گوارش بهتر غذا را موجب شده و آن را کارآمدتر سازند. این به معنای جذب بهتر مواد مغذی توسط دستگاه گوارش و وارد شدن آنها به بدن برای استفاده درست است.
 

کم خونی

خرما حاوی محتوای مواد معدنی بالا است که برای بسیاری شرایط سلامت مفید است اما سطوح قابل توجه آهن موجود در این میوه آن را به یک مکمل غذایی فوق العاده برای افرادی که از کم خونی رنج می برند، تبدیل می کند.

سطح بالای آهن فقدان ذاتی آهن در بیماران مبتلا به کم خونی را کاهش داده، سطح انرژی و قدرت را افزایش می دهد، در شرایطی که احساس خستگی و سستی را نیز کاهش می دهد. خرما میوه ای بسیار خوشمزه و مفید برای درمان کم خونی و خستگی های مزمن است و کمک شایانی به درمان این مشکلات میکند .
 

آلرژی ها

یکی از جنبه های جالب توجه خرما وجود گوگرد آلی در آن است. این عنصری بسیار رایج در مواد غذایی نیست اما فواید سلامت ارزشمندی دارد که از آن جمله می توان به کاهش واکنش های آلرژیک و آلرژی های فصلی اشاره کرد. خرما به واسطه محتوای گوگرد خود که وارد رژیم غذایی شما می شود، راه حلی عالی برای کاهش آثار آلرژی های فصلی است.


 

 

افزایش وزن

خرما باید جزئی از یک رژیم غذایی سالم باشد. این ماده حاوی قند، پروتئین و بسیاری از ویتامین های ضروری است.

اگر بیش از اندازه لاغر هستید مصرف خرما به همراه خمیر خیار می تواند وزن شما را به سطحی عادی و متعادل برساند.

یک کیلوگرم خرما حاوی تقریبا 3,000 کالری است و کالری موجود در آن برای تامین نیازهای روزانه بدن انسان کفایت می کند.

اگر فردی لاغر و نحیف هستید و قصد دارید به وزن خود بیفزایید، در تلاش برای پرورش عضلات خود هستید، یا به واسطه یک بیماری جدی ضعیف شده اید، مصرف خرما را فراموش نکنید.
 

تقویت کننده انرژی

خرما حاوی سطوح بالایی از قندهای طبیعی مانند گلوکز، و ساکارز است. از این رو، خرما میان وعده ای عالی برای افزایش سریع انرژی محسوب می شود.(برای مطالعه در مورد خرما و انرژی نهفته در این بمب انرژی به این مقاله مراجعه کنید) .

بسیاری از مردم در سراسر جهان هنگامی که بعد از ظهرها احساس بی حالی و تنبلی می کنند از خرما به عنوان یک میان وعده سریع و پر انرژی بهره می گیرند.
 

سلامت سیستم عصبی

ویتامین های موجود در خرما آن را به محصولی فوق العاده برای تقویت سلامت سیستم عصبی مبدل کرده اند.

پتاسیم یکی از مواد اصلی برتر در شکل گیری یک سیستم عصبی سالم و پاسخگو است و همچنین سرعت و هوشیاری فعالیت مغزی را بهبود می بخشد.

از این رو، خرما یک منبع غذایی شگفت انگیز برای افراد مسن و سیستم عصبی رو به افول آنها و همچنین افرادی که قصد دارند ذهنی فعال و پویا داشته باشند، محسوب می شود.
 

آشنایی با فواید و مضرات خرما

 

قلب سالم

خرما در حفظ سلامت قلب نیز موثر عمل می کند. طی پژوهش های صورت گرفته، هنگامی که به مدت یک شب خیس خورده و صبح روز بعد مصرف شده اند اثر مثبتی بر قلب های ضعیف نشان داده اند.

خرما منبع خوبی برای پتاسیم است که مطالعات نشان داده اند خطر سکته مغزی و دیگر بیماری های مرتبط با قلب را کاهش می دهد.

افزون بر این، مصرف خرما به عنوان روشی خوشمزه برای کاهش سطوح کلسترول بد (LDL)، عاملی کلیدی در حملات قلبی، بیماری قلبی، و سکته مغزی، پیشنهاد شده است. با مصرف دو بار در هفته، خرما می تواند به طور چشمگیری سلامت کلی قلب را بهبود ببخشد.
 

ضعف جنسی

مطالعات نشان داده اند خرما برای افزایش استقامت جنسی نیز مفید است. می توانید تعدادی خرما را یک شب در شیر بز خیس کرده، (بهترین مقاله برای درک خاصیت های فوق العاده در مورد شیر بز را در این مقاله میتوانید بیابید) سپس با افزودن پودر هل و مقداری عسل این مواد را با هم ترکیب کنید. این ترکیبی مفید برای افزایش استقامت جنسی و کاهش نازایی ناشی از اختلالات جنسی است.

سطوح بالای استرادیول و مولفه های فلاونوئید خرما عواملی هستند که بر تعداد و تحرک اسپرم ها می افزایند و همچنین اندازه و وزن بیضه ها را افزایش می دهند. 

شب کوری

فواید خرما بسیار زیاد هستند و برای مقابله با شرایط مختلف که گوش، بینی، و گلو را تحت تاثیر قرار می دهند به کار گرفته می شود.

مشخص شده است هنگامی که برگ درخت نخل خرما تبدیل به خمیر شود و اطراف چشم ها مالیده شود و یا زمانی که خرما به صورت خوراکی مصرف شود، شب کوری را کاهش می دهد و این راه حل در مناطق روستایی به عنوان یک داروی جایگزین مورد استفاده قرار می گیرد. 

مسمویت

خرما به عنوان درمانی برای مسمومیت با الکل استفاده می شود. خرما می تواند احساس مصرف بیش از اندازه الکل را تسکین دهد و برای جلوگیری از سردردهای ناشی از نوشیدن آن نیز کاربرد دارد. برای کسب بهترین نتیجه باید خرماها از شب قبل خیس خورده باشند. 

اسهال

خرماهای رسیده حاوی پتاسیم هستند که عاملی موثر برای کنترل اسهال شناخته می شود.

گوارش خرما نیز آسان است که هر چه بیشتر به کاهش ماهیت غیر قابل پیش بینی اسهال مزمن کمک می کند.

فیبر محلول موجود در خرما می تواند به درمان اسهال از طریق بهبود حرکات روده و بهبود عملکرد دستگاه دفع مواد زائد بدن کمک کند. 

سرطان شکم

پژوهش ها مصرف خرما را به عنوان روشی موثر در کاهش خطر و تاثیر سرطان شکم عنوان کرده اند. {2}
 

عوارض و مضرات جدی خرما که باید بدانید

 1. می تواند منجر به مشکلات شکمی شود

خرما به خودی خود منجر به مشکلات شکمی نمی شود، مگر اینکه به آنها سولفات اضافه شود که در حال حاضر رایج نیز هست.

سولفات یک ترکیب شیمیایی است که برای نگهداری و از بین بردن باکتری های مضر به خرمای خشک افزوده می شود. افرادی که به سولفات حساسیت دارند، می توانند به دردهای شکمی، نفخ و اسهال مبتلا شوند.

خرما منبعی عالی از فیبر است که در کمال تعجب می تواند در این مورد اثر معکوس داشته باشد.( برای مطالعه بیشتر درباره درباره نحوه عملکرد فیبر در بدن و کارایی آن به این مقاله مراجعه کنید)

اگر تا به حال میزان کافی فیبر دریافت نکرده باشید وقتی که تعداد زیادی خرما میخورید به طور ناگهانی میزان دریافت فیبر بدنتان به حد زیادی بالا می رود و این افزایش ناگهانی می تواند منجر به مشکلات شکمی مانند یبوست و نفخ شود و با وجود اینکه تحقیقات کمی انجام شده است ولی بر اساس گزارشات در موارد به خصوصی، خرما موجب بدتر شدن اسهال می شود.
 

بیشتر بخوانید: خرما چگونه برای درمان یبوست موثر است؟

 

آشنایی با فواید و مضرات خرما

 

2. خرما می تواند موجب تحریک و خارش پوست شود

میوه های خشک مانند خرما می توانند باعث تحریک پوست شوند. یک بار دیگر، پای سولفات در میان است. جوش های پوستی می توانند به دلیل کپک های روی میوه های خشک که خرما نیز جزء آنها است، ایجاد شوند.
 

3. خرما می تواند موجب حملات آسم شود

تحقیقات کافی درمورد اینکه خرما می تواند موجب حملات آسم شود، وجود ندارد. ولی از آنجایی که خرما می تواند منجر به حساسیت شود و حساسیت نیز توانایی ایجاد آسم را دارد بهتر است کسانی که در معرض ابتلا به آسم قرار دارند بیشتر مراقب باشند در حقیقت 80 درصد از افرادی که مبتلا به آسم هستند، به موادی که در هوا جابه جا می شوند، مانند کپک هایی که روی میوه های خشک مانند خرما وجود دارند، نیز حساسیت دارند.( اینجا میتوانید مطالب متنوع تری درباره آسم را مطالعه کنید)
 

4. مصرف خرما می تواند باعث افزایش وزن شود

اگرچه خرما سرشار از فیبر است، ولی دارای میزان بالایی از کالری و انرژی نیز می باشد و می تواند منجر به افزایش وزن بی سابقه ای شود.

هر گرم از خرما 2.8 کالری دارد که به این معناست که جزء غذاهایی با میزان انرژی متوسط به حساب می آید و می تواند باعث افزایش وزن شود.
 

5. خرما می تواند باعث افزایش سطح پتاسیم در خون شود

هایپر کالمی شرایطی است که باعث افزایش بیش از حد پتاسیم در خون می شود. خرما سرشار از پتاسیم است و استفاده بیش از حد از آن می تواند باعث بروز این شرایط شود پس اگر میزان پتاسیم خون شما بالا است، از خوردن خرما اجتناب کنید.


میزان ایده آل پتاسیم خون چیزی در حدود 3.6 تا 5.2 میلی در لیتر است. میزان پتاسیم خون بالاتر از 7 می تواند خطرناک شود و احتیاج به مداخله دارویی سریع دارد.
 

6. روکش مومی روی خرما می توانند خطرناک باشد

مانند سایر میوه های دیگر مثل سیب، خرما نیز با روکش مومی عرضه می شود.به دلیل اینکه میوه ها ظاهر بهتر و درخشان تری داشته باشند با موم روکش می شوند تا برای مدت زمان طولانی تری تازه بمانند. درخشندگی خرما معمولا به دلیل روکش نفتی یا اسپری شیمیایی است که هر دوی اینها می توانند در دراز مدت باعث مشکلات شدید گوارشی شوند.
 

7.خرما می تواند برای کودکان ناسالم باشد

خرما برای بچه ها خیلی غلیظ و ضخیم است. جویدن خرما برای آنها سخت است و از آن جایی که روده های آنها در حال تکامل است، هضم خرما می تواند مشکل باشد. که این می تواند مشکلاتی را ایجاد کند. در حقیقت خرما می تواند نای کودک را ببندد و آنها را خفه کند ، بنابراین خیلی مراقب باشید حداقل تا زمانی که بزرگ شوند ، خرما را از دسترس نوازدان دور کنید.
 

8. خرما می تواند باعث عدم تحمل فروکتوز شود

شیرینی طبیعی خرما به دلیل فروکتوز موجود در خرما است. برخی از افراد با هضم فروکتوز مشکل دارند که باعث ایجاد شرایطی به نام عدم تحمل فروکتوز می شود.

شکر به طور کامل جذب نمی شود که باعث می شود به صورت کامل از سیستم گوارش شما عبور کند.

این مشکل همچنین می تواند منجر به نفخ و دردهای شکمی نیز بشود زیرا شکر با باکتری های طبیعی موجود در روده واکنش نشان می دهد. {3}

پی نوشت:
1.www.mashreghnews.ir
2.www.asriran.com
3.www.namnak.com


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






موضوعات مرتبط: پزشکی
برچسب‌ها: پزشکی

تاريخ : پنج شنبه 7 / 11 / 1400 | 17:59 | نویسنده : اکبر احمدی |
.: Weblog Themes By M a h S k i n:.