ندای وحی

قرآنی ،اعتقادی،مذهبی ، تربیتی

دعا هنگام قربانی کردن در عید قربان

اکبر احمدی
ندای وحی قرآنی ،اعتقادی،مذهبی ، تربیتی

دعا هنگام قربانی کردن در عید قربان

 
اگر ذابح خود شما هستید، این دعا را بخوانید و اگر کسی دیگر ذابح است، دستتان را روی دست او بگذارید و دعای ذیل را بخوانید.

دعا هنگام قربانی کردن در عید قربان

دعا هنگام قربانی کردن در عید قربان یکی از سوالاتی است که در این ایام بیشتر مورد توجه و درخواست کاربران قرار می گیرد، برای مطالعه شرایط و آداب آن با ما همراه باشید.

روز دهم ذی الحجه که روز عید قربان است و سنّت است که دعا بخواند در وقت قربانی. چنان که به سند صحیح از حضرت صادق علیه السّلام منقول است که چون قربانى را بخرى، روى آن را به قبله کن و در وقت نحر یا ذبح بگو:

(وَجَّهْتُ وَجْهِیَ لِلَّذِی فَطَرَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ حَنِیفاً)[۱] مُسْلِماً وَ ما أَنَا مِنَ الْمُشْرِکِینَ)(إِنَّ صَلاتِی وَ نُسُکِی وَ مَحْیایَ وَ مَماتِی لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِینَ لا شَرِیکَ لَهُ وَ بِذلِکَ أُمِرْتُ)[۲] وَ أَنَا مِنَ الْمُسْلِمِینَ) (اللَّهُمَّ مِنکَ وَ لَکَ بِسْمِ اللَّهِ وَ اللَّهُ أَکْبَرُ.)[۳]

(رو گردانیدم به طرف کسى که آفریدۀ آسمان ها و زمین است، خداپرست و مسلمان و از دوگانه پرستان نیستم.) (به راستى نمازم و عبادتم و زندگى ام و مرگم براى خداست که پروردگار عالمیان است، شریک نیست براى او و به این دستور داده شده ام و من از مسلمانانم.) (خدایا! از تو و براى توست، به نام خدا، و خدا بزرگ است.)



خونه های روستایی دنج، برای یک سفر خصوصی و پاکیزه

دعا هنگام قربانی کردن در عید قربان

اگر ذابح خود شما هستید، این دعا را بخوانید و اگر کسی دیگر ذابح است، دستتان را روی دست او بگذارید و دعای ذیل را بخوانید:

پس نحر یا ذبح بکند و بگوید:

اللَّهُمَّ تَقَبَّلْ مِنِّی.

خدایا از من قبول فرما.

و فرمود که تا نمیرد سرش را جدا مکن و چون پوست بکند سنّت است که یک حصه را خود و اهل خانه اش بخورند و بهتر آن است که خود به آن افطار کند و یک حصه را براى همسایگان به هدیه بفرستد و اگر پریشان باشند بهتر است و یک صحه را به فقرا و سؤال کنندگان بدهد و اگر اکثر را تصدّق کند بهتر باشد و سنّت است که پوست و کله و جمیع اجزاى حلال آن را تصدّق کند و تصرّف نکند و به قصاب ندهد مگر آن که قصاب پریشان باشد و به تصدق به او بدهد.

و در حدیث صحیح وارد شده است که پوستش را مى تواند دباغت کند و بر روى آن نماز کند و بنشیند.

و اگر گوسفند یافت نشود سنّت است که قیمت وسطش را تصدّق کند.

و اگر یک حیوان براى خود و عیال خود بکشد کافى است و اگر یکى از براى خود و یکى از براى عیال خود بکشد بهتر است و اگر به عدد عیال بکشد ثوابش بیش تر خواهد بود و از براى پدر و مادر و اولاد و خویشان که مرده باشند قربانى کردن خوب است و اگر از براى حضرت رسول صلّى اللّه علیه و آله و ائمّۀ علیهم السّلام قربانى کند ظاهرا خوب است.

و منقول است که حضرت رسول دو گوسفند قربانى کردند و در اوّل فرمودند که خداوندا! این از من و از هرکه قربانى نکرده است از اهل بیت من، و در دویّم فرمودند: خداوندا! این از من و از هرکه قربانى نکرده است از امّت من. حضرت امیر المؤمنین علیه السّلام هرسال اوّل یک گوسفند قربانى مى کرد و مى فرمود خداوندا! این از پیغمبر توست، پس یک گوسفند دیگر از براى خود قربانى مى فرمود.

و اگر جمعى قادر نباشد که هریک قربانى جدا بکنند جایز است که با یک دیگر شریک شوند تا هفت نفر بلکه ۷۰ نفر. حق تعالى فرموده است که خدا را یاد کنید در ایّام معدودات یعنى در روزى چند شمرده شده.

دعا هنگام قربانی کردن در عید قربان

پی نوشت:
[۱] سوره انعام، آیه ۷۹.
[۲] سوره انعام، آیه ۱۶۲-۱۶۳.
[۳] اقبال الاعمال ص ۴۵۰.

 

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






موضوعات مرتبط: ویژه نامه ها
برچسب‌ها: عید قربان ،دعای قربانی ،دعا هنگام قربانی #مناسبتها #گزیده ،دعا قربانی کردن در عید قربان، آداب قربانی کردن

تاريخ : جمعه 30 / 4 / 1400 | 8:52 | نویسنده : اکبر احمدی |
.: Weblog Themes By M a h S k i n:.