نحوه رفتار با کودک 4 ساله
 

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 3346
بازدید دیروز : 7590
بازدید هفته : 11795
بازدید ماه : 65073
بازدید کل : 10456828
تعداد مطالب : 16946
تعداد نظرات : 80
تعداد آنلاین : 1


حدیث موضوعیاک مهدویت امام زمان (عج)اک آیه قرآناک

 
 
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : سه شنبه 9 / 4 / 1399

خصوصیات کودک 4 ساله:
سن چهار سالگی کودک به عنوان یکی از مهمترین دوره های رشد کودک محسوب می شود که در این سن علاوه بر خلاقیت، قدرت تخیل و همچنین بازیگوشی کودک نیز افزایش می یابد. بنابراین مطلع شدن از خصوصیات کودک چهار ساله کمک شایانی به والدین می کند، چرا که سبب می شود تا نحوه رفتار خود با کودک چهار ساله را فرا بگیرند و کمتر در این زمینه دچار مشکل گردند.

خصوصیات اجتماعی:
در سن چهار سالگی کودک این توانایی را دارد که تا حدی دوری مادر را تحمل نماید و همچنین از محیط خانه دور باشد و فارغ از دل تنگی در مهد کودک مشغول بازی و سرگرمی شود و در این مواقع به دیگران توجه ای ندارد و تنها به خود اهمیت می دهد و می توان گفت رفتاری مستقل دارد.

دوست دارد با همجنسان خود بازی کند و نسبت به اموال خود خساست نشان نمی دهد. همچنین کودک در این سن بسیار سرکش می شود و غالبا با موضوعاتی که بر خلاف میل او می باشد مخالفت می نماید و گاهی ممکن است مخالفت خود را با گریه کردن، لگد پراندن، شکستن وسایل و … ابراز نماید که برخی تصویر می کنند این رفتارها نشانه کودک لوس می باشد اما باید بدانید اینگونه برخوردها از ویژگی های کودک چهار ساله می باشد.

خصوصیات جسمانی:
تا قبل از ۴ سالگی کودک رشد جسمانی وی سریع می باشد، اما با شروع چهار سالگی سرعت رشد کودک در یک سیر منظم و آهسته قرار می گیرد. در مقابل فعالیت و انرژی کودک افزایش پیدا می کند. همچنین هماهنگی بین حرکت دست و پاهای کودک نیز افزایش می یابد به نحوی که توانایی انجام حرکت هایی از قبیل تاب خوردن، چرخیدن و پریدن را پیدا می کند و بدون کمک گرفتن از دیگران کار های شخصی خود همچون دست شویی رفتن، شستن دست و صورت، پوشیدن لباس و کفش و … را انجام دهد. کودک در ۴ سالگی مستعد ابتلا به بیماری های زیادی می باشد.

خصوصیات جنسی:
به عنوان یه مامان بابا شاید دوست نداشته باشید که به این موضوع فکر کنید، اما مسائل جنسی بعد طبیعی زندگی همه افراد بدون در نظر گرفتن سن هست. به گفته روانشناسان اگه بچه ها در سن چهار سالگی نسبت به اعضای خصوصی بدنشان واکنش نشان میدهند و یا از شما درباره بدن دیگران سوال می کنند این نگرانی نیست. فقط مراقب باشید که مسائل حاد مانند روابط جنسی و مسائل این چنینی را نبینند و اگر چنین اتفاقی افتاد از یک مشاور کمک بگیرید.

خصوصیات عاطفی:
یکی دیگر از خصوصیات کودک ۳ ساله و ۴ ساله صداقت و صمیمیتی است که در اظهار و بیان حالات عاطفی خود دارد. همانگونه که به راحتی احوالات درونی اش را بیان می کند، احساساتش نیز خیلی زود دست خوش تغییر قرار می گیرد. به نحوی که سریعتر دچار احساس خشم، ترس و حسادت می شوند.

 

نحوه رفتار با کودک 4 ساله,رفتار با کودک 4 ساله,طریقه رفتار با کودک 4 ساله

سن چهار سالگی کودک به عنوان یکی از مهمترین دوره های رشد کودک می باشد


رفتار با کودک 4 ساله:
جهت منضبط کردن کودک چهارساله چالش های به خصوصی وجود دارد. کودک شما دیگر نوپا محسوب نمی شود، ولی آنقدر بزرگ نشده است که بتوان او را یک بچه ی بزرگ نامید، کودکان در سنین محدود کودک آزادی بیشتری برای ساماندهی کارهایشان می خواهند.

تغییرات رشدی زیادی در کودک چهارساله اتفاق می افتد، مهم تر از همه ی آنها نشان دادن توانایی قابل توجه کودک در پیروی از قوانین می باشد. در مقایسه با کودکان کوچکتر، کودک چهارساله باید به اندازه ای رشد کرده باشد که به روشنی عواقب منفی را تشخیص دهد و درک کند.

ولی این اتفاق باعث نمی شود که آنها عبور از محدودیت ها و عدول از قوانین را امتحان نکنند. در اینجا برخی از بهترین روش هایی که می توانید به کودک چهارساله تان یاد بدهید که رفتارهایش را مدیریت کند ارائه شده است.

کودکان در این سن رفتار والدین را تقلید می کنند, برای همین باید توجه داشته باشید که آنها از کوچکترین حرکت شما حتی اگر اشتباه باشد الگو میگیرند. همین می تواند عاملی برای  طرز صحیح رفتار با کودک 4 ساله و تربیت و آموزش هنجارهای درست در غالب خانواده و اجتماع باشد. به طور مثال می توانید نحوه صحیح غذا خوردن, غذای سالم خوردن و آداب قبل و بعد غذا مثل دست شستن و تشکر کردن را در این سن به کودکان بیاموزید.

- قوانین که در خانه به اجرا گذاشته می شود مهم ترین ابزار برای مدیریت رفتارهای کودک می باشد. بر روی قوانینی که باعث حفظ امنیت کودک می شود تمرکز داشته باشید قوانینی مانند «در پارکینگ دست یک بزرگتر را بگیر» و نسبت مسائلی شخصی که باعث حفظ امنیت کودک می شود به او بگویید «به چیزهای خطرناک دست نزن.»

- در چهار سالگی، به توانایی ها و مهارتهایی که خودشان به تنهایی می توانند انجام دهند مانند لباس پوشیدن و مسواک زدن افتخار می کنند. ولی مهم است که نسبت به کارهایی که کودک خودش می تواند انجام دهد محدودیت هایی قائل شوید و به او تذکر دهید که «اگر شیر بیشتری می خواهی باید به من بگویی.»

- قبل از ورود به شرایط و موقعیت های جدید باید انتظاراتتان را به کودک بگویید. کودک چهارساله نیاز دارد که بداند که چه رفتارهایی از نظر اجتماعی قابل قبول است. برای کودک توضیح دهید که در کتابخانه باید یواش و آرام صحبت کند ولی در زمین بیس بال می تواند فریاد بزند و بلند بلند حرف بزند.

- منع کردن یکی از بهترین روش هایی است که در رابطه با تربیت کودک چهارساله کارآمد می باشد. سعی داشته باشید که نسبت به شرایط دشواری که کودکتان در آن قرار می گیرد یک گام جلوتر باشید و آگاهانه با شرایط برخورد کنید. قوانین و عواقب و انتظارات روشنی را با توجه به سن کودک مشخص کنید.

- تا زمانی که  برای کارهای خوب کودک چهارساله از او تعریف و تمجید می کنید ، آنها به رفتار خوبشان ادامه دهند.

- نادیده گرفتن رفتارهای بد ناچیز می تواند روش موثری برای کاهش رفتارهای بد و آزار دهنده ای باشند که کودک برای جلب توجه انجام می دهد.

- توجه کودک چهارساله تان را برای مدت زمان کوتاهی به چیزی دیگر جلب کنید. برای پرت کردن حواس کودک از چیزی که در حال انجام آن است و شما نمی خواهید که آن کار را انجام دهد می توانید از روش منحرف کردن حواس کودک استفاده کنید. اگر کودکتان علاقه ی زیادی به کوبیدن روی کیبورد کامپیوترتان دارد، به او چیز دیگری بدهید (به گونه ای که کودک متوجه نشود که شما از کوبیدن روی کیبورد ناراحت شده اید) تا با آن بازی کند.

 

نحوه رفتار با کودک 4 ساله,رفتار با کودک 4 ساله,طریقه رفتار با کودک 4 ساله

برای تربیت فرزندان به هیچ وجه از تنبیه بدنی استفاده نکنید

 
توجه:
والدین برای تربیت فرزندشان نباید از هیچ نوع تنبیه بدنی استفاده کنند. کودکان نباید با خشونت های خانوادگی روبه رو شوند و یا نباید با سوء استفاده ی جسمانی مواجه شوند، برای کودکان بسیار مهم  است که در خانه احساس امنیت داشته باشند.

گردآوری: بخش کودکان بیتوته


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: روانشناسی وفرآن
برچسب‌ها: روانشناسی وفرآن
 
 
این وب سایت جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ، با لا بردن سطح آگاهیهای دینی اعتقادی تربیتی